ANNONS

Mikropumpsystemet Accu-Chek Solo

Publicerad för första gången: 15.10.20
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Foto: Ben van Skyhawk, Cyperfection.

En insulinpump ska vara flexibel och anpassa sig efter dig och din vardag. Därför har Roche Diabetes Care utvecklat mikropumpsystemet Accu-Chek Solo.

Pumpen är slangfri och liten och lätt så att du knappt märker att du har den på dig. Den är flexibel, vilket bland annat betyder att du enkelt kan ta av och på den. Dessutom har den unika funktioner som snabb-bolusknappar direkt på pumpen.

Accu-Chek Instant

‒ Med Accu-Chek Solo har vi tagit insulinpumpen till nästa nivå säger Patricia Mauritzon, produktchef på Roche Diabetes Care.

Pumpen har fem delar, varav några är engångsartiklar och andra kan återanvändas. Den har en reservoar som rymmer 200 enheter insulin, en fjärrkontroll, en pumphållare med kanyl som håller fast pumpen på kroppen, en pumpbas som varar i 120 dagar och ett införingshjälpmedel som gör det väldigt enkelt att föra in kanylen.

‒ Tack vare att reservoaren är genomskinlig har användaren möjlighet att upptäcka eventuella luftbubblor både vid fyllning och under användandetsgång, samt se hur mycket insulin som är kvar. Kanylen är gjord av mjukt teflon och man kan välja mellan två olika längder, 6 & 9 mm, säger hon.

Mikropumpen drivs av ett miljövänligt zink-luft batteri.

LÄS ÄVEN: Sol, bad och Accu-Chek Mobile

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Flexibelt system – enkelt och bekvämt

Accu-Chek Solo kan enkelt tas av och på utan att man byter infusionsställe. Det är bra om man är en aktiv person och ska utöva en idrott där det är en fördel att kunna göra det, men också vid tillfällen när man helt enkelt måste kunna ta av sig sin pump. Om man vill, kan man dessutom byta infusionsställe utan att behöva byta ut hela mikropumpen.

‒ Flexibiliteten betyder även att man som användare kan byta de olika delarna efter behov. Om man till exempel får slut på insulin så går det att byta endast själva reservoaren utan att behöva kassera hela mikropumpen och insulinet som finns kvar i den, förklarar Patricia.

LÄS ÄVEN: En månad med diabetesappen mySugr. Hiss eller diss från Louise och Linda?

Både fjärrkontroll och snabb-bolusknappar

Accu-Chek Solo har en snabb och modern fjärrkontroll med en pekskärm som motsvarar en modern mobiltelefon. Fjärrkontrollen har en bolusräknare där man kan mata in och använda blodsocker och glukosvärden från andra mätenheter. Fjärrkontrollen kommunicerar med mikropumpen via Bluetooth.

Men mikropumpen har också en annan smart funktion. Låt oss säga att du har glömt fjärrkontrollen hemma. Då kan du ge dig själv en bolus ändå tack vare snabb-bolusknapparna som sitter direkt på pumpen.

Vill du läsa mer om Accu-Chek Solo kan du göra det på accu-chek.se/solo

När blir Accu-Chek Solo tillgänglig?

Accu-Chek Solo lanserades i Europa förra året. På den Svenska marknaden är den upphandlad i Uppsala, Dalarna, Västmanland, Sörmland, Örebro och Värmland sedan 1 September.

‒ Vårt mål är naturligtvis att Accu-Chek Solo ska finnas tillgänglig i fler regioner under 2021 säger Patricia Mauritzon, produktchef på Roche Diabetes Care.

LÄS ÄVEN: Vem tycker du ska välja din mätare – du eller någon annan?

Detta är en sponsrad artikel från Accu-Chek.

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile