Mat och recept

Marinerad kyckling med hasselbackspotatis och grönkålssallad

Publicerad för första gången: 11.10.22
Marinerad kyckling med hasselbackspotatis och grönkålssallad Foto: Andrea Jensen Moth
Kolhydrater per portion: 43 gram
Fiber per portion: 8 gram

En god middag med det lilla extra. Hasselbackspotatis är väldigt gott, och eftersom det är lätt att laga är det extra trevligt att servera den till middagsgästerna. Den krispiga salladen gör att rätten känns lätt och fräsch.

För 2 portioner behöver du:

2 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk röd pesto
½ tsk salt och peppar
4 st potatisar/400 g
1 msk olja
1 msk riven parmesan
Salt/peppar
100 g grönkål
1/2 mango (100 g)
1/4 rödlök
1/4 gurka
1/2 paprika
50 g fetaost
2 msk balsamvinäger

Accu-Chek Mobile

Så gör du:

  1. Blanda hackad vitlök, olja, röd pesto, salt och peppar i en skål, lägg i kycklingfiléerna och vänd i marinaden.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen platt i botten (så att det står stadigt) och skär den i tunna skivorna nästan hela vägen igenom. Nypotatis bör inte skalas.
  3. Pensla med olja, strö på lite salt och peppar och stek i ca en timme – eller tills potatisen är mjuk. Strö riven parmesan ovanpå de sista 5 minuterna av tillagningstiden. 
  4. Knåda tvättad grönkål i balsamvinäger så att den mjuknar. Skär upp resten av ingredienserna till salladen och blanda. Toppa med smulad fetaost.
  5. När det är 20 minuter kvar av potatisens tillagningstid steks kyckling. Bryn gärna snabbt på varje sida på hög värme först, innan du sänker värmen och genomstek den under lock.

PROVA ÄVEN: Grön lasagne

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant