Mat och recept

Mangosallad

Publicerad för första gången: 06.09.24
Mangosallad Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater: 20 gram per portion
Varav 9 gram

Denna fräscha mangosallad är perfekt som sommarmat och passar bra till grillad mat eller räkor.

Att använda frukt som ingrediens i en sallad är inte dumt, speciellt under varma sommardagar då man kanske vill äta något lätt. Mango tillför en söt och saftig smak som gör detta till en fräsch sallad, perfekt tillsammans med grillad mat eller räkor.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

PROVA ÄVEN: Fisktacos i hemgjorda sötpotatistortillas

Ingredienser

2 portioner

En rejäl näve bladsallad
1/2 gurka
100 g edamamebönor
1 stk mango
1 stk avokado
4 rädisor
Koriander
1 msk risvinäger + lime
1 msk rostade sesamfrön

Så här gör du

1. Dela gurka, mango och avokado i bitar och skiva rädisorna.

2. Tina upp edamamebönorna.

Accu-Chek Mobile

3. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenebruna.

4. Fördela bladsalladen på ett fat och toppa med edamamebönor, gurka, mango, avokado och rädisor. Strö över sesamfrön och toppa med risvinäger, en skvätt lime och färsk koriander.

5. Servera med valfritt tillbehör. Jag serverade detta tillsammans med räkor.

PROVA ÄVEN: Hoisinmarinerade scampi med ugnsbakade grönsaker

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant