Mat och recept

Mango- och banansorbet – superenkelt recept

Publicerad för första gången: 12.06.22
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Mango- och banansorbet Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion: 45 gram
Varav fiber: 6 gram

Sorbet är en svalkande njutning på varma sommardagar, och det här receptet är både snabbt och enkelt.

Glass hör definitivt sommaren till, och ibland kan det passa bra med en lite smartare variant som innehåller mindre tillsatt socker än vanlig glass eller sorbet. Den här ”sorbeten” är väl egentligen mer som en tjock smoothie, men den stillar definitivt sötsuget. Dessutom innehåller den mycket nyttiga saker!

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

OBS! Mango och banan är frukter med mycket fruktsocker, så detta är inte en lågkalorisorbet, utan en ”glass” full av fiber och nyttiga näringsämnen.

TIPS: Som topping på ”glassen” är det gott med lite jordnötssmör, kiwi och/eller bär beroende på vad du föredrar!

LÄS ÄVEN: Läskande sockerfritt iskaffe

Ingredienser

1 portion

100 g frusen mango
6 frysta jordgubbar
½ fryst banan
1 cm färsk ingefära
100 g osötad kokosyoghurt (eller annan yoghurt efter önskemål)
1 dl växtmjölk (mandel eller havre)

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

LÄS ÄVEN: Hallondessert utan tillsatt socker

Tillagning

1. Ta ut den frysta frukten ur frysen och lägg alla ingredienserna i en mixer eller matberedare. Kör tills du har fått en tjock glassmet.

2. Ät! Eftersom frukten redan är fryst behöver du inte ställa in sorbeten i frysen utan kan njuta den direkt.

LÄS ÄVEN: Hemlagad granola med banan och tahini

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare