Mat och recept

Liten välbefinnandesoppa

Publicerad för första gången: 19.05.19 | Senast redigerad: 21.02.23

När jag kokar ärter brukar det bli lite för mycket. Jag tar oftast en deciliter gula ärter, gärna kulturarvssorten Vreta gulärt, och gör till min kålsallad eller ”hummus”.

Det hamnar gärna en liten rest i en burk. Ingen fara med det, ärterna går att spara i frysen. Jag kokar dem i grönsaksbuljong, och den sparar jag också i frysen i mindre burkar om den inte ska användas direkt. Så att ensamma, regniga och trötta dagar går det lätt att göra en välbefinnandesoppa. Värma buljong, i med ärter, lite purjo på det. Ibland kan jag ta en rå äggula och blanda i, då blir det lite simmigt. För välbefinnandet.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Du behöver:

4 dl god fond

½ dl kokta gula ärter

½ dm purjolök

Gör så här:

Till detta använder jag saker från frysen, som jag redan lagat till. Fonden från ärtkoket, de överblivna ärterna. Lite purjo finns för det mesta – klyv och skölj och skär i tunna strimlor. Servera till dig själv i din favoritkopp.

PROVA ÄVEN: Grillad kycklinglårfilé med somrig vattenmelonsallad

Accu-Chek Mobile

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile