Kolhydrater per portion: 10 gram
Fiber per portion: 4 gram
Kyckling- och pestobakad spetskål är en smakrik, fräsch och somrig middag – perfekt nu när temperaturerna stadigt klättrar uppåt och solen värmer ordentligt på nytt!
I det här receptet har jag använt spetskål, men använd gärna späd vitkål när den är i säsong. Jag har också valt att tillaga kålen i en airfryer eller varmluftsfritös, men här gör en varmluftsugn samma jobb, det tar bara lite längre tid.
Jag har också använt min hemlagade pesto, som är min favorit. Du hittar receptet här. Smaklig måltid!
PROVA ÄVEN: Currykyckling i grova tortillas
Ingredienser
2 portioner
2 kycklingfiléer
Salt, peppar och torkad eller färsk timjan
Olja för stekning
1 spetskål (eller späd vitkål)
4 msk grön pesto
4 msk grekisk yoghurt
1 tsk rivet citronskal
Juice av 1/2 citron
Salt och peppar
Gör så här
1. Gör peston om du inte använder en färdigköpt version.
2. Torka av kycklingfiléerna och gnid in dem med kryddor. Bryn kycklingfiléerna på båda sidorna, sänk värmen och lägg på ett lock.
3. Dela upp kålen i fyra klyftor och fördela rikligt med pesto över varje klyfta. Tillaga i airfryern i 10 minuter, eller stek i ugn med 180 grader varmluft i ca 15 minuter. Kålen ska vara krispig i kanterna och fortfarande ha lite tuggmotstånd när den är klar.
4. Blanda ihop grekisk yoghurt, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
5. Låt kycklingen vila i 5–10 minuter när den är färdiglagad innan du skär filéerna i skivor. På så sätt behåller den sin vätska bättre och blir därmed saftigare!
6. Servera den skivade kycklingfilén med kål och en riklig mängd yoghurt över den.
PROVA ÄVEN: Grova pizzasnurrar med skinka och röd pesto
Källa för beräkning: matvarutabellen.no och tillverkarnas hemsidor.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.