Kolhydrater per portion: 99 gram
Varav 45 gram fibrer
Denna potatisgratäng är en väldigt god vegetarisk middag. Servera gärna ihop med en sallad och nybakat bröd.
PROVA ÃVEN: Gratinerad pastarätt med tomat, svamp och aubergine
Ingredienser
En eldfast form på ca 20 x 30 cm
10 små potatisar
1/2 stk purjolök
1 stk zucchini
2 msk olivolja
salt och peppar
200 g gröna ärtor
1 dl buljong (jag tog kycklingbuljong)
100 g fetaost
3 vitlöksklyftor
2 msk crème fraîche
1 dl mjölk
1 msk provencekryddor
¼ tsk peppar
En burk vita bönor (ca 230 g)
1 mozzarella
Gör så här
- Tvätta potatisarna och dela dem i mellanstora tärningar på ca 2×2 cm. Dela purjolöken i tunna skivor och zucchinin i bitar. Lägg grönsakerna i en liten ugnsfast form och ringla över olja och kryddor. Grädda i 220 grader i ca 20 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Vänd på grönsakerna några gånger under gräddningen.
- Tina ärtorna. Ta i ärtorna i en bunke med buljong, fetaost, creme fraiche, mjölk och kryddor och mixa med stavmixer.
- När grönsakerna i ugnen är mjuka vänder du i vita bönor och grön fetaostsås. Toppa med skivad mozzarella.
- Grädda i ugnen på 200°C i 10 minuter, tills osten har smält och är gyllene.
PROVA ÃVEN: Bönrisotto med squash och kantareller
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.


