Kolhydrater per portion: 11 gram
Varav 4 gram fibrer
Den färgrika grekiska salladen är väldigt god och ett perfekt tillbehör till det mesta kött och fisk.
Grekisk sallad är en klassiker som aldrig slår fel. Perfekt som tillbehör till middagen eller som en färsk lunch.
PROVA ÄVEN: Squashpasta med purjolök och chorizo
Ingredienser
2 portioner
2 stora tomater
½ gurka
En gul paprika
En svarta oliver med kärna
100 g fetaost i block
Färsk dill
2 msk sesamfrö
Till dressingen:
Saften från en halv citron
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
2 msk sesamolja
rivet skal av en halv ekologisk citron
Gör så här
- Dela gurka, tomat och paprika i mellanstora bitar och vänd ner ihop med oliverna.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
- Toppa salladen med smulad fetaost, färsk dill, sesamfrö och dressing.
PROVA ÄVEN: Panerad torsk med zucchini och kikärtssallad
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.