Mat och recept

Fräsch asiatisk morotssallad med sesamfrön och ägg

Publicerad för första gången: 12.06.22
Fräsch asiatisk morotssallad med sesamfrön och ägg Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion: 8 gram
Varav fiber: 6 gram

En lätt asiatisk morotssallad är perfekt som en snabb lunch, och innehåller så få kolhydrater att du till och med kan äta den med en skiva grovt bröd till om du vill.

Om du gillar salt frukost är denna perfekt också som en fiberrik, mättande frukosträtt, med lågt kolhydratinnehåll. Receptet är otroligt enkelt, ja, man knappt kalla det ett recept egentligen, men kombon är så god!

Accu-Chek Mobile

TIPS: Lägg till ett extra kokt ägg om du vill ha en mer mättande rätt.

LÄS ÄVEN: Ugnsbakad torsk med rotfrukter

Ingredienser

1 portion

1 ägg
1 stor morot, ev. 2 små
en stor näve färsk ruccolasallad
1 msk sesamfrön
en skvätt lime
1 msk olivolja
½ avokado
salt och peppar efter önskemål
en näve färsk koriander

LÄS ÄVEN: Äggröra med svamp och tomat

Accu-Chek Instant

Tillagning

  1. Koka ägget till önskad konsistens, jag gillar när gulan är lite löskokt.
  2. Skala moroten och riv den på ett rivjärn. Blanda riven morot och ruccola med olivolja och saften från lime.
  3. Rosta sesamfrön i torr stekpanna tills de har fått en gyllene färg.
  4. Toppa salladen med rostade sesamfrön, avokado, kokt ägg, salt, peppar och koriander.

LÄS ÄVEN: Rotfruktssallad med ägg och tahin

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant