Livet och diabetes

DIABETIC BOX – for awsome people with diabetes!

Publicerad för första gången: 10.04.22
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
DIABETIC BOX – for awsome people with diabetes!

Vi på Diabetic Box gör vardagen enklare och roligare genom våra produkter, engagemang men framförallt genom boxarna som lyser upp alla diabetesdagar! Tillsammans gör vi skillnad, både idag och i framtiden, för självklart stödjer vi diabetesforskningen.

Jag heter Anton och är 23 år gammal. När jag var 2 år fick jag typ 1-diabetes, på självaste julafton – vilken julklapp, eller hur?

Accu-Chek Mobile

Jag är uppväxt i Uppsala men bor sedan några år tillbaka i Karlskrona med min sambo Emma och katten Sotis. Sport har alltid varit en del av min vardag och jag har ständigt en massa spännande saker på gång.

Något som har varit viktigt för mig i förhållande till min diabetes är att jag aldrig har låtit den stoppa mig. Jag har idrottat på elitnivå med 12–14 pass i veckan, hängt med på krogrundor, rest utomlands och driver idag mitt egna företag. Din diabetes finns alltid med dig. Men det betyder inte att den ska hindra dig från att göra det du vill.

Min diabetes har alltid legat mig varmt om hjärtat. När jag var liten brukade jag hjälpa mamma att anordna diabetesdagar hemma i Uppsala. Lite senare engagerade jag mig i vår lokala diabetesförening. Och några år efter det i Ung Diabetes Sverige. Där satt jag med på lokalposten och agerade mentor i olika projekt kopplade till diabetes.

Diabetic Box

Hela idén till Diabetic Box kom när Emma, min sambo och medgrundare, ifrågasatte varför jag alltid köpte samma saker i mataffären. Det blev lätt samma smak på druvsocker och samma sorts mellanmål, eftersom jag visste att det båda smakade gott, men även hade bra koll på hur det skulle påverka mitt blodsocker.

Emma föreslog att jag skulle bredda min repertoar och testa lite nya alternativ. Jag var skeptisk till en början, men efter några dagar gav jag med mig. Vi började söka på nätet och leta i matbutiker efter nya spännande produkter som jag kunde prova. Efter mycket sökande hittade vi massor av spännande alternativ som jag idag växlar emellan för att bland annat inte föräta mig på en och samma sak.

Accu-Chek Mobile

När vi kommit så långt, ställde vi oss frågan om jag verkligen kunde vara ensam om det här problemet, vilket i sin tur lade grunden till Diabetic Box. Idag erbjuder företaget olika temaboxar speciellt framtagna för att passa personer med typ 1-diabetes. I boxarna finns allt från mellanmål, druvsocker, t-shirts, CGM-plåster och sockerfritt godis. Men de inkluderar också olika erbjudanden, nyheter samt tips och tricks för att göra vardagen med diabetes både enklare och roligare.

Idag finns Diabetic Box i Sverige, Danmark och Tyskland men har även skapat stort intresse i flera länder runt om i världen. Vi märker verkligen vilken härlig gemenskap det finns inom diabetesvärlden. Det är en riktigt mäktig känsla när personer med typ 1-diabetes kontaktar oss från Australien och Frankrike och vill engagera sig i Diabetic Box!

Sommarlovsboxen

Utöver våra temaboxar och vår webbshop genomför vi olika projekt, bland annat Sommarlovsboxen som vi delade ut hela 2 000 stycken av, såklart gratis, till barn och unga med typ 1-diabetes runt om i hela Sverige. Under sommaren var vi även på flera diabetesläger och delade ut boxarna.

När jag var liten brukade jag själv åka på ett diabetesläger strax utanför Uppsala, och Wow vad roligt vi hade! Det var verkligen superkul. Och att få träffa andra som också lever med typ 1-diabetes kändes riktigt bra. Vi frågade ofta varandra hur mycket insulin man skulle ta eller vad man hade för blodsocker och tävlade ibland om vem som låg närmast 5. På äldre dagar har jag varit ledare på flera diabetesläger runt om i Sverige med bland annat Diabetesmammorna. Och det är verkligen en underbar stämning varje år.

Boxarna går att beställa på vår hemsida www.diabeticbox.eu. Du hittar oss även på Instagram @diabeticbox.se

Vill du prova en box, har vi ett specialerbjudande till alla LODs följare. Använd koden “livetochdiabetes” så får du 20% rabatt. Erbjudandet gäller hela sortimentet. 

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare