Mat och recept

Blomkålscurry med linser

Publicerad för första gången: 28.05.25
Blomkålscurry med linser Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion: 30 g
Varav 14 g fiber

Den här blomkålscurryn med linser är härlig comfort-food som är fullspäckad med nyttiga fibrer.

Laga gärna lite extra eftersom rätten är perfekt att frysa in. Serveras som den är med en klick naturell yoghurt, eller med ris/quinoa efter smak. Blomkål kan givetvis bytas ut mot broccoli för att variera rätten.

Accu-Chek Instant

PROVA ÄVEN: Laxcurry i form med kål och sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

1/2 purjolök
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk paprika
1 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
Peppar
2 msk olivolja

2 små sötpotatisar
1 squash
1/2 blomkål
2 dl torkade röda linser
6 dl vatten
2,5 dl kokosmjölk

Gör så här

1. Skiva purjolöken och finhacka vitlök och ingefära. Stek i en gryta med olja och kryddor.

Accu-Chek Instant

2. Skala sötpotatisen och skär alla grönsaker i medelstora bitar. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med vatten och röda linser.

3. Koka tills linserna och grönsakerna är mjuka, minst 20 minuter, men gärna längre. Tillsätt kokosmjölk och smaka av med lime och ytterligare kryddor om så önskas.

PROVA ÄVEN: Currykyckling i grova tortillas

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig