Mat och recept

Blåbärssylt med chiafrön, vanilj och kardemumma

Publicerad för första gången: 02.08.23
Blåbärssylt med chiafrön, vanilj och kardemumma Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per glas: 19 gram

Det här är ett recept på blåbärssylt som är helt fri från sötningsmedel, men som är full av god smak och näring och den är dessutom bra för blodsockret.

Denna hemlagade blåbärssylt är god som pålägg, topping på havregrynsgröten eller serverad med yoghurt naturell. Byt gärna ut blåbären mot andra bär efter önskemål.

Accu-Chek Instant

Håller sig fint i ca 14 dagar i kylskåpet.

Ingredienser

250 g frusna blåbär (jag använde ekologiska)
1,5 msk chiafrön
1 tsk kardemumma
1/4 tsk ren vanilj/vaniljfrön
1 msk citronsaft

PROVA OCKSÅ: Potatissallad med fetaost

Tillagning

Koka upp bären i en liten kastrull. Tillsätt kryddor och chiafrön och koka i 2-3 minuter till på låg värme.

Häll över sylten i ett rent glas med tättslutande lock. Låt svalna och ställ sedan in i kylen. 

Accu-Chek Instant

PROVA OCKSÅ: Morotspannkakor – utan socker

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile