Mat och recept

Ärthummus med curry

Publicerad för första gången: 26.03.23
Ärthummus med curry Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater (per 100 g): 11 gram

Denna gröna ärthummus innehåller massor av bra näring och mycket smak. Använd den som proteinrikt pålägg, dipp till grönsaker eller som tillbehör till middagen!

Hummus är ursprungligen en maträtt från Mellanöstern och görs traditionellt på kikärter, tahini, olivolja och vitlök, men dessbättre är det en rätt som man kan göra i många olika varianter. Genom att inkludera gröna ärter i receptet får du en smakrik ärthummus som kan användas till mycket.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Både kikärter och gröna ärter har ett högt innehåll av protein och fibrer och är därför hälsosamt och mättande.

PROVA ÄVEN: Blodsockervänliga luncher på hemmakontoret

Ärthummus med curry

Ingredienser

En stor skål

200 g gröna ärter (tinade)
1 burk kikärter
4 msk olivolja
2 tsk curry
saften av ½ citron
salt + peppar
2-4 msk vatten

PROVA ÄVEN: Kycklingsallad med rödbetor, sötpotatis och fetaost

Accu-Chek Mobile

Tillagning

1. Mixa ingredienserna i en matberedare, blender eller med en stavmixer. Tillsätt vatten tills hummusen har fått en slät konsistens.

2. Smaka av med salt och peppar.

Källor: Ingrediens.no

PROVA ÄVEN: Ugnsbakad broccoliomelett

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant