Kolhydrater per portion: 1,5 gram
Fiber per portion: 0 gram
Det här är en ny favorit på frukostbordet hos mig! En krämig, god och mättande äggsallad – fullpackad med protein från ägg och keso, samt rik på omättade fettsyror från majonnäs.
Äggsalladen funkar utmärkt i dubbelmacka tillsammans med till exempel lite sallad och bacon, men även som pålägg på en brödskiva, i wraps eller i en sallad.
Ingredienser
För 6 portioner behöver du:
6 ägg
150 gram keso
50 gram naturell färskost
50 gram majonnäs
Salt
Peppar
1/2 tsk akaciahonung eller agavesirap
PROVA ÄVEN: Grekisk sallad med en twist
Gör så här
- Hårdkoka äggen (8-10 min beroende på storlek) och spola sedan under iskallt vatten.
- Skala äggen när de har svalnat och lägg gulorna i en bunke med keso, färskost, majonnäs och sirap/honung. Mosa allt med en stavmixer tills blandningen inte längre är grynig.
- Hacka äggvitorna och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
- Låt gärna äggsalladen svalna helt i kylskåpet innan servering och förvara i lufttät behållare i kylskåpet. Smaklig måltid!
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.


