Kolhydrater per portion: 60 gram
Fiber per portion: 7 gram
Detta är min version av pastarätten som verkar ha blivit viral den senaste tiden, turkisk pasta. En verkligt god pastarätt som inte tar mer än 10 minuter att tillaga.
Detta är med andra ord en perfekt vardagsmiddag! I denna versionen har jag använt en mager oxfärs, men du kan gärna använda vanlig oxfärs, men stek då köttet i en torr panna istället. Du kan gärna använda vanlig pasta eller linspasta istället för gnocchi också.
PROVA ÄVEN: Pasta primavera med pesto och bönor
Ingredienser
Till stora portioner
1 paket färska gnocchi (500 gram)
1 paket mager oxfärs
1-2 msk olja till stekning
1 lök
1 ¼ tsk currypulver
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
Salt och peppar
200 gram turkisk yoghurt (inte mager)
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk citronsaft
Rivet skal av ca. ¼ citron
Lite salt
1 burk cherrytomater
Bladpersilja eller krusbladig persilja
½ dl olja
½ tsk chilipulver, gärna
½ tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
½ tsk salt
Gör så här
Blanda samman yoghurt, finhackad vitlöksklyfta, citronskal, citronjuice och lite salt. Ställ åt sidan.
Stek den magra oxfärsen i lite olja med currypulvret och tillsätt hackad lök, paprika- och lökpulver. Smaka av med salt och peppar. Stek på medelvärme tills köttet är lite genomstekt.
Värm olja med kryddorna i en liten kastrull vid sidan av, och koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Dela cherrytomaterna på mitten och hacka persiljan.
När allt är klart lägger du upp gnocchin i en skål, därefter vitlöksyoghurten och slutligen köttet. Toppa med cherrytomater, persilja och ringla slutligen över lätt kryddolja.
Smaklig måltid!
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.
PROVA ÄVEN: Grön potatisgratäng med zucchini och fetaost
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.


