Mat och recept

Asiatisk fiskgryta med röd curry

Publicerad för första gången: 09.07.25
Asiatisk fiskgryta med röd curry Foto: Andrea Jensen Moth.
Kolhydrater per porton (inklusive ris): 45 gram
Fiber per portion (inklusive ris): 3 gram

Gör din fiskmiddag lite mer spännande med den här smakrika och snabblagade curryrätten. Den är klar på samma tid som det tar att koka riset, så det är den perfekta vardagsmiddagen!

Jag är säker på att många av oss behöver bli ännu bättre på att äta fisk, men då behöver vi några bra recept att luta oss mot när vår uppfinningsrikedom inte räcker till. I så fall rekommenderar jag att du provar en gryta som den här: hälsosam, färgglad och god.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Smaklig måltid!

PROVA ÄVEN: Kyckling- och pestobakad spetskål med citronyoghurt

Ingredienser

Fyra portioner

1 förpackning färska, kokta scampi (ca 250 gram)
Ca 250 gram fiskfilé (jag använde torsk och öring)
½ broccoli
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
½-1 chili
1 msk olja
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk sojasås (helst med reducerat salt)
200 gram ris
färsk koriander
lime

Gör så här

1. Koka riset enligt anvisningarna.

Accu-Chek Instant

2. Riv ingefäran och finhacka vitlök och chili. Skär löken i tunna strimlor och broccolin i små buketter. Stek grönsakerna i lite olja tills löken fått fin färg.

3. Tillsätt de krossade tomaterna, kokosmjölken, buljongtärningen och sojan och låt grytan koka upp försiktigt.

4. Sänk värmen så att det inte kokar och skär fisken i bitar på ca 2×2 cm och låt dem ligga i blöt i fem minuter, innan du tillsätter den kokta scampin under de sista fem minuterna.

5. Servera grytan med ris, färsk koriander och en pressad lime.

PROVA ÄVEN: Blomkålscurry med linser

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig