Livet och diabetes

364 dagar till Världsdiabetesdagen

Publicerad för första gången: 14.11.19 | Senast redigerad: 26.11.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
You are not alone

14 November är det Världsdiabetesdagen. Och för den som har varit med ett tag har det hänt en del i synen på diabetes. Nu är det inte längre den osynliga sjukdom det en gång var – och konstigt vore väl det, när man räknar med att omkring 500 000 människor i Sverige lever med någon form av diabetes.

Accu-Chek Mobile

Idag är det självklart att kunna prata om och visa sin sjukdom. Och en ny generation drar sig inte för att ställa krav – på vården, på arbetsgivarna, på politikerna, på läkemedelsföretagen. Men även om osynligheten och okunnigheten minskat, så verkar vissa fördomar eviga:

Man får inte diabetes för att man ätit för mycket socker.
Man har inte diabetes för att man är lat.
Man blir inte botad av insulin.

Livet & Diabetes är Sveriges största bloggforum av och för alla som lever med diabetes – sin egen eller någon annans. Här får alla berättelser om sjukdomen plats. Sorgen, hoppet, besvikelsen, envisheten, rädslan, stoltheten – och den alldeles vanliga vardagen.

Vi tror nämligen att varje berättelse hjälper till att skingra missförstånden och okunnigheten. Trollen spricker i solen, brukar man ju säga.

Så till alla er som med mod och öppenhet skriver, läser och delar – tack, ni är fantastiska!

Accu-Chek Mobile

– – –

Att Världsdiabetesdagen nu får så mycket uppmärksamhet även utanför diabetesvärlden är bra – och på tiden. Men mitt i galorna och insamlingarna får man inte glömma en sak:

För den som lever med diabetes finns det 364 dagar till.

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare