Träning och hälsa

Vägen tillbaka, del 2

Publicerad för första gången: 23.10.16
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information

Som jag beskrev tidigare (HÄR) är det fantastiskt hur snabbt man får resultat i början. Mina promenader, eller power walks som det nu utvecklats till, börjar ge resultat. Jag kan nu utan att bli genomsvett och trött traska på 4-6 km. Tiderna sjunker också stadigt. jag kan hålla ett tempo mellan 9,15-9,45 minuter/km. En investering med ett par nya skor har gjort steget lättare. Min hund Kazper blir lite sur när han inte får lukta så länge som han vill men han mår riktigt bra av denna träningsform precis som husse.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Jag fortsätter att jobba med kosten. Att inte ha tillräckligt med energi märks direkt och det är bättre att ha ett överskott än ett underskott. Kroppen behöver energin för att kunna ta vara på den goda effekt som träningen ger. Bra proteinkällor som jag äter mycket av är ägg, bönor, fisk, skaldjur och kvarg.

När det gäller stretch och träning så behövs endast en innebandyklubba eller liknande och ett gummiband som sjukgymnastiken kan hjälpa till med. Då övningarna kan skilja sig från olika typer av stelhet blir stretchövningarna individuella. Jag har valt att visa de vanligaste. Man kan med fördel göra övningarna även om man inte har fruden skuldra i förebyggande syfte.

1

2

 

 

 

 

 

Ligg på rygg och för armarna över huvudet. När du når smärtpunkten håll kvar i 15 sekunder. Upprepa 4 gånger.

3

Fortsätt med utåtrotation. Armbågen ska vara så nära kroppen som möjligt och underarmen pressas ner mot underlaget. Vid smärtpunkt upprepa som ovan.

4

Från bild 3 kan man flytta armågen i en solfjäder utår i olika vinklar och upprepa övningen.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

5Vid bakårrotation pressas rak arm bakåt till smärtpunkt nås. Även här upprepas övningen som ovan.

6

Slutligen en övning som hjälper vid problem att t.ex. nå plånboken i bakfickan. Håll armarna rakt ner och för dem sedan uppåt så långt det går. När du inte kommer längre håll kvar i 15 sekunder och upprepa 4 gånger.

När du utför dessa övningar vinner du tid och rörlighet om du verkligen provocerar smärtan.

“No pain, no gain”

 

 

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant