Mat och recept

En härlig kombo – rödbetssallad med fetaost och pinjenötter

Publicerad för första gången: 09.07.19 | Senast redigerad: 03.01.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
rödbetssallad

Ingredienser för 4 portioner rödbetsallad:

500 gram rödbetor
75 gram fetaost
Olivolja
Salt
Peppar, grovmalen
3 msk rostade Pinjenötter
Basilika

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Gör så här:

Koka rödbetorna tills de är mjuka (20 minuter om du använder färska). När de är mjuka, spola de i kallt vatten och gnid samtidigt bort skalet.

Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de får färg. Var aktsam då det går ganska fort (så du inte får brända nötter).

Skär rödbetorna i valfri storlek och lägg på en tallrik. Strö över fetaost, olivolja, salt, peppar samt dina rostade pinjenötter. Toppa kalaset med basilika!

Passar utmärkt som en lättare lunch eller som tillbehör.

LÄS ÄVEN: Superfrukost: Glutenfri bovete- och chiagröt

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant