Mat och recept

Bästa lunchmackan, nästan bruschetta

recept på lunchmacka med linser, champinjoner och spenat

Bladspenat och champinjoner är en av mina favoritkombinationer, de trivs förträffligt ihop. Till min lunchmacka tar jag båda, och toppar med linser, som jag nästan alltid har kalla i kylen.  Går ju också att ha ett stekt ägg på, om man så vill. Men så här gör jag:

Du behöver

1 skiva grovt bröd, ca 50 gram
½ vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1 msk smör
1 dl fryst bladspenat
1 dl champinjoner
salt
1 msk kokta linser 15 gram

Gör så här

Koka linserna om du inte har kalla i kylskåpet. Rosta brödskivan, droppa på olivolja och gnid in brödet med vitlöken. Tina och fräs spenaten i lite smör, salta försiktigt. Skär champinjonerna i bitar, och smält lite mer smör i stekpannan, det ska bli ganska varmt. Fräs svampen hastigt. Och så lägg ihop alltsammans – bröd, spenat, champinjoner, och strössla lite linser ovanpå.

Näring: ca 25 gram kolhydrater, 4 gram protein