Stories och livet

Jag ser fram emot våren, eftersom…

Publicerad för första gången: 02.04.23
Jag ser fram emot våren, eftersom... Illustrasjonsfoto: Getty Images

Efter ännu en omgång snö är jag säkert inte ensam om att längta efter våren. Jag är medveten om att snöskottning ger mycket gratis motion, och jag har flera gånger fått bekräftat att fysiskt arbete eller ett träningspass gör att blodsockret sjunker.

Men blodsocker eller inte, nu är det dags att det slutar snöa. 

Accu-Chek Mobile

Därför har jag redan börjat planera vad jag ska göra när snön försvinner. Vissa saker är trevliga, medan andra mer är ett måste. Som diabetiker är det alltid viktigt att hålla sig i form, antingen med kroppsarbete eller med träning. Först och främst måste gräsmattan krattas och rabatterna göras i ordning. Det är kanske inte det roligaste som finns, men det måste göras. Inte minst ska det bli trevligt att se barmark igen, och att det börjar gro och växa. Vi har egentligen en ganska liten tomt och väldigt lättskötta rabatter. Men på ett litet hörn av tomten har vi möjlighet att plantera lite tomater och grönsaker. Vi har inte haft så stora odlingar hittills, men det kanske blir bättre med det i år?

Vårsol och fågelkvitter

Annat som jag ser fram emot är att gå på långa promenader i skor utan dubbar, halsduk och mössa. Förra sommaren fick vi ytterligare ett barnbarn. Jag ser därför väldigt mycket fram emot att gå med honom i barnvagnen när vädret blir lite mildare. Få saker är trevligare än att höra fåglarna sjunga och upptäcka världen tillsammans med någon som ser saker för första gången.

LÄS ÄVEN: Varje steg räknas

Ta en öl utomhus

Jag ser också fram emot att sätta mig i solen på en uteservering och ta en kall öl. Öl är kanske inte något att rekommendera för personer som har diabetes, men numera finns det flera varianter som kan vara ett bättre alternativ. I de ölen har kalorimängden minskats med 30 % och sockerinnehållet med hela 70 % jämfört med vanlig öl. Blodsockret påverkar med andra ord mindre.

Ser fram emot att kunna sitta ute

Andra trevliga saker på våren är att ställa ut trädgårdsmöblerna och ha det trevligt på terrassen med familj och vänner. Även om vi kommer ha vinter i några veckor till har dagarna redan börjat bli längre. Faktiskt cirka 1 timme och 10 minuter längre efter vintersolståndet. 

Accu-Chek Mobile

Det går åt rätt håll! Vad längtar du efter mest med våren?

LÄS ÄVEN: Trygghetsbehov

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant