Mat och recept

Grillspett på fläskkött med krämig paprika

Publicerad för första gången: 11.01.24
Grillspett på fläskkött med krämig paprika Foto: Andres Jensen Moth.
Kolhydrater per portion: 6,5 gram
Fiber per portion: 2,5 gram

Grillspett på fläskkött är en riktigt god vardagsrätt med krämig, stuvad paprika och lök.

Om du vill ha en måltid som mättar ännu mer kan du till exempel servera rätten med fullkornscouscous, kornris eller bulgur kokt i buljong.

Accu-Chek Instant

PROVA ÄVEN: GRATINERADE VITA BÖNOR

Ingredienser

För 3 portioner behöver du:

400 gram fläskfärs
2 tsk röd pesto
½ tsk vitlökspulver
1 msk balsamvinäger
½ tsk salt
½ tsk peppar
1 msk olja

2 röda paprikor
1 rödlök
1 burk färskost (200 gram)
½-1 tsk chilipulver (efter smak)
1 tsk paprikapulver
½ tsk salt
1 msk olja
Färsk sallad

PROVA ÄVEN: VÄRLDENS BÄSTA PESTO

Accu-Chek Mobile

Så gör du:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Börja med att blanda ihop köttfärs, röd pesto, balsamvinäger, vitlökspulver, salt och peppar. Dela färsen i sex lika stora delar som du formar till korvar runt grillspett. J
  3. Bryn spetten i lite olja innan du lägger dem i en ugnsform och steker i 12-15 min.
  4. Medan spetten steks gör du tillbehören.
  5. Skär paprikorna i strimlor och rödlöken i tunna klyftor. Stek grönsakerna i stekpannan i lite olja tills de blir mjuka tillsammans med paprika och chilipulver. Tillsätt färskost och rör om tills osten har smält, blandats och förvandlats till en krämig sås.
  6. Servera spetten med stuvad paprika och färsk sallad. Hoppas det smakar!

(Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor)

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant