Mat och recept

Bästa lunchmackan

Publicerad för första gången: 07.08.19 | Senast redigerad: 17.02.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
recept på lunchmacka med linser, champinjoner och spenat Foto: Louise Hamilton
Näring: ca 25 gram kolhydrater, 4 gram protein

Bladspenat och champinjoner är en av mina favoritkombinationer, de trivs förträffligt ihop. Till lunchmackan tar jag båda, och toppar med linser, som jag nästan alltid har kalla i kylen. 

Går ju också att ha ett stekt ägg på, om man så vill. Men så här gör jag:

Accu-Chek Instant

Du behöver til lunchmackan

1 skiva grovt bröd, ca 50 gram
½ vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1 msk smör
1 dl fryst bladspenat
1 dl champinjoner
salt
1 msk kokta linser 15 gram

Gör så här

Koka linserna om du inte har kalla i kylskåpet.

Rosta brödskivan, droppa på olivolja och gnid in brödet med vitlöken.

Tina och fräs spenaten i lite smör, salta försiktigt.

Skär champinjonerna i bitar, och smält lite mer smör i stekpannan, det ska bli ganska varmt.

Accu-Chek Instant

Fräs svampen hastigt.

Och så lägg ihop alltsammans – bröd, spenat, champinjoner, och strössla lite linser ovanpå.

LÄS MER: Knäckebröd med havre och chiafrön

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant