Mat och recept

Kyckling katsu och kålsallad med yuzudressing

Publicerad för första gången: I går 13:09
Kyckling katsu och kålsallad med yuzudressing Foto: Andrea Jensen Moth.
Kolhydrater per portion (exklusive misosoppa): 23 gram
Varav fiber per portion (exklusive misosoppa): 5 gram

Jag har varit i Japan och där fick jag dille på konceptet katsu, som är pankopanerad och friterad filé på fläsk, kyckling eller nöt, med härliga tillbehör!

Här kommer ett recept på en vardagsvariant tillagad i airfryer (du kan även tillaga med varmluft i ugn). Jag har serverat katsun med kålsallad och yuzudressing, en söt hoisin- och sesamdipp samt misosoppa (ej hemlagad) med salladslök. Pröva du också!

Accu-Chek Instant

PROVA ÄVEN: Panerad torsk med zucchini och kikärtssallad

Ingredienser

För 2 portioner:

2 kyckling filéer
1 ägg
Salt, peppar, vitlökspulver och chilipulver
30 gram panko
Misosoppa på påse + finskuren salladslök

Dipp:
2 msk hoisinsås
2 msk risvinäger
1 tsk sesamolja

Kålsallad:
½ kålhuvud (1/3 om det är stort – ca. 300 gram finskuret)
2 msk olja
2 msk yuzu-juice (använd eventuellt citron om du inte hittar yuzu, men det kommer inte ge riktigt samma smak)
1 msk risvinäger
1 tsk riven ingefära
1 tsk sockersirap eller motsvarande sötningsmedel
Lite salt + peppar

Accu-Chek Instant

PROVA ÄVEN: Kyckling- och pestobakad spetskål med citronyoghurt

Gör så här

  1. Torka av kycklingfiléerna ordentligt med hushållspapper. Vispa ägget i en skål med lite salt, peppar, chilipulver och vitlökspulver. Lägg pankon i en annan skål.
  2. Doppa kycklingfiléerna i ägget så att de täcks helt och vänd sedan i pankon.
  3. Tillaga kycklingen i airfryer på 180 grader i 12-15 minuter, beroende på tjocklek. Om du använder ugn, tillaga på 200 grader varmluft.
  4. Rör ihop dippen av hoisin, risvinäger och sesamolja och ställ åt sidan.
  5. Rör ihop dressingen av yuzu, olja, risvinäger, ingefära, sockersirap, salt och peppar och ställ åt sidan.
  6. Skär kålen fint. Jag använde själv en mandolin för att få riktigt tunna strimlor. Häll dressingen över kålen och blanda väl.
  7. När kycklingen har fått vila i 5 minuter efter tillagning, skär du den i skivor och serverar med kålsallad och dippsås i en liten skål – och misosoppa till om du vill.

Källa för beräkning: matvarutabellen.no och tillverkarnas hemsidor.

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant