Stories och livet

The Maximus Prize – NOMINERA!

Publicerad för första gången: 01.07.19
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Elin Cederbrant, vinnare av The Maximus Prize 2018

Med 4,5 månad kvar till Världsdiabetesdagen och Diabetesgalan 2019 är nomineringen öppen för galans pris The Maximus Prize! Ett pris instiftat av Cristina Stenbeck till minne av hennes bror Max som gick bort i typ 1 diabetes. Priset delas ut till någon som på något sätt gjort livet bättre för de människor som idag lever med diabetes. Nominera en eller flera personer som du tycker gjort skillnad på maximusprize2019@stenbeck.com

Accu-Chek Instant

Diabetesgalan 2019 innebär också ett år sedan den häftigaste Världsdiabetesdag som jag någonsin upplevt. Inte nog med att det på flera olika håll slogs rekord efter rekord i insamlade medel till forskning utan jag fick även den stora äran att ta emot The Maximus Prize 2018. Jag har nog knappt förstått det än. Jag hade absolut ingen aning, jag trodde verkligen inte det fanns en chans. Jag såg en kille öva på en kameravinkel åt mitt håll men tänkte att spelarna från Hammarby sitter ju bredvid mig så klart det var därför. När jag hörde orden ”Hon är ung” i början av motiveringen tittade jag åt hållet där killen med kameran stått tidigare. Japp där var han igen. Sen är minnena ganska suddiga fram tills jag klivit av scen, men så lyckliga!

Att få ta emot The Maximus Prize gjorde att jag helt plötsligt kunde genomföra det projekt jag drömt om under hela 2018. Min dröm om att få ge ut specialdesignade ryggsäckar direkt vid debut till alla barn i Sverige som insjuknar i typ 1 diabetes kunde jag nu förverkliga. Jag hade redan bilden av hur ryggsäcken skulle se ut klar i huvudet så jag skissade snabbt ner den på ett papper och satte igång processen.

Från och med april 2019 delas en specialdesignad typ 1 ryggsäck, fylld med bra information och massor av pepp, ut till alla barn och ungdomar i Sverige som insjuknar i typ 1 diabetes. Jag är så otroligt glad för att ha fått möjligheten att fullfölja detta projekt. Stort tack till Cristina och till Diabetesgalan för att ni uppmärksammar de som kämpar. Ingen kan lösa denna gåta ensam, men tillsammans kan vi verkligen göra skillnad!

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant