Stories och livet

Röde baronen

Publicerad för första gången: 22.10.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Röda baronen Foto: Getty Images

Eftersom många får grå starr till följd av att de har diabetes, tycker jag att det är väldigt trevligt att få berätta om hur lyckat det var för mig efter att operationerna på båda ögonen gick så bra. En av sakerna jag nu kan göra mycket lättare är att flyga modellflyg.

Jag satt inte inne och deppade även om jag hade lite problem med synen, i takt med att jag fick trippelseende. Det är otroligt hur hjärnan syncentrum ”arbetar med saken”. Och att jag har kunnat göra sådant som att använda datorn, läsa, köra bil och fortsätta med min hobby, som är att flyga modellflygplan.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Fler med diabetes

I modellflygplansklubben har vi en miljö där alla är välkomna, och minst lika mycket tid går till trevliga samtal som till att flyga. Det blir faktiskt en del promenader också. På grund av att det är lite terräng och buskar och träd måste vi ibland landa långt inne på start- och landningsbanan. Och eftersom den är ganska lång blir det bra motion när vi är där i många timmar. Det är dessutom flera av oss som har diabetes, både typ 1 och 2. 

Det har speciellt varit när jag ska landa som jag haft problem med trippelseende. Och det är här som Den röde baronen kommer in i bilden. 

Tre vingpar

Manfred von Richthofen var tyskarnas mest kända flygaress under första världskriget. En av anledningarna till det var att han flög en rödmålad Fokker med tre uppsättningar vingar över varandra. Hela tiden som jag hade trippelseendet slogs jag varje gång flygplanet kom av tanken att det var Röde baronen som kom flygande rakt mot mig. För det var ju precis det jag såg. Ett flygplan med tre vingpar över varandra. Vi har mycket kul åt detta. 

Men nu är det över. Jag har ju inte längre problem med trippelseende, och har heller inte sett Röde baronen sedan dess. 

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant
Accu-Chek Mobile