Stories och livet

Låt inte din diabetes hindra dig från att nå dina mål (del 3/3)

Publicerad för första gången: 28.08.20 | Senast redigerad: 30.06.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
studieval, när en dröm krossas Foto: Getty Images

Att välja vad man ska studera kan vara svårt och förvirrande. Jag hittade rätt inriktning till slut, men vägen skulle bli lång och utmanande. Det viktigaste är att inte låta din diabetes hindra dig och att aldrig ge upp.

Detta är den tredje och sista delen i en artikelserie. Läs gärna första delen här och andra delen här.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Hur jag tacklade studietiden med diabetes har jag skrivit många inlägg om. Jag har bland annat belyst hur det är att vara kroniskt sjuk, gå en högre utbildning, slita med extrem prestationsångest och hur det är att ”gå in i väggen” flera gånger.

De som har följt mig under min resa mot målet känner till en del av de problem jag har tampats med. Både som barn och tonåring, men även som vuxen och student. Jag har alltid slitit med instabilt och mycket lågt blodsocker under stressiga perioder. Detta har varit extra utmanande under examensperioder och sådana har jag haft många av.

LÄS ÄVEN: Dygnet tar inte slut på kvällen.

Det har varit ofattbart tufft och många frustrerande år, dagar och timmar med massor av läsande, plugg, tårar och för lite sömn. Med en kronisk sjukdom ovanpå det och alla de utmaningar som den medför, har det verkligen inte varit lätt att ta sig i mål. Ibland har det varit en orimlig kombination att lyckas på båda områdena.

Men som tur är ger jag aldrig upp förrän jag är absolut tvungen. Och när jag avslutade mina studier under våren var det med mitt bästa år någonsin!

Accu-Chek Instant

LÄS ÄVEN: Del 1 och del 2 av Marte.

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile