Ett väldigt gott recept på en enkel variant på det italienska matbrödet som doftar ljuvligt i hemmet utav alla kryddor! Brödet är glutenfritt, mjölkfritt och innehåller inget raffinerat socker. Alltså, ett perfekt bröd att bjuda sina gäster på.
Ingredienser:
- 5 dl vatten
- 1 medelstor zucchini
- 2 ½ dl bovetemjöl
- 2 ½ dl rismjöl
- ½ dl chiafrön
- ½ dl hela linfrön
- 3 msk bakpulver
- 2 tsk örtsalt
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk svartpeppar
Topping:
- 3 tunt skivade schalottenlökar
- 1 dl fint skivade Kalamataoliver
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 dl pumpakärnor
- Färsk timjan
- 1 dl olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser för sig. Riv sedan zucchinin fint på ett rivjärn. Blanda samman alla ingredienser.
Häll smeten i en form (40×40 cm) klädd i bakplåtspapper. Fördela sedan toppingen över hela brödet och ringla olivolja över. Ställ in foccacian i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Servera gärna brödet nybakat!
Är det så att du får bröd över förvaras det bäst i tätt försluten brödburk 1-2 dagar. Går även att lägga in det i frysen.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.