Mat och recept

Glutenfri focaccia

Publicerad för första gången: 06.12.16
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information

Ett väldigt gott recept på en enkel variant på det italienska matbrödet som doftar ljuvligt i hemmet utav alla kryddor! Brödet är glutenfritt, mjölkfritt och innehåller inget raffinerat socker. Alltså, ett perfekt bröd att bjuda sina gäster på.

Accu-Chek Instant

Ingredienser:

  • 5 dl vatten
  • 1 medelstor zucchini
  • 2 ½ dl bovetemjöl
  • 2 ½ dl rismjöl
  • ½ dl chiafrön
  • ½ dl hela linfrön
  • 3 msk bakpulver
  • 2 tsk örtsalt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar

Topping:

  • 3 tunt skivade schalottenlökar
  • 1 dl fint skivade Kalamataoliver
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl pumpakärnor
  • Färsk timjan
  • 1 dl olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser för sig. Riv sedan zucchinin fint på ett rivjärn. Blanda samman alla ingredienser.

Häll smeten i en form (40×40 cm) klädd i bakplåtspapper. Fördela sedan toppingen över hela brödet och ringla olivolja över. Ställ in foccacian i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

Accu-Chek Instant

Servera gärna brödet nybakat!

Är det så att du får bröd över förvaras det bäst i tätt försluten brödburk 1-2 dagar. Går även att lägga in det i frysen.

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant