Mat och recept

Bananbröd med valnötter

Publicerad för första gången: 19.06.25
Bananbröd med valnötter Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per bröd: 262 g
varav 27 g fiber

Det här bananbrödet är supersaftigt och otroligt gott och ett härligt sätt att använda upp de övermogna bananerna på köksbänken.

Brödet håller sig bra i kylskåpet i en vecka och smakar helt utsökt med smör och ost på.

Accu-Chek Instant

PROVA ÄVEN: Rustik chokladkaka med mörk glasyr

Ingredienser

Recept för 1 brödform

4 st. mogna bananer
2 ägg
100 g naturell yoghurt
100 g smält smör
200 g fint dinkelmjöl
50 g havremjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
100 g valnötter

Gör så här

1. Mosa tre av bananerna med en gaffel och vänd ner ägg, smält smör och yoghurt.

2. Vänd ner mjöl, bakpulver och kryddorna i bananblandningen tills du har en lös smet. Vänd till slut ner valnötterna.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

3. Klä bakplåtspapper i en brödform och häll smeten i formen. Dela den sista bananen på längden och lägg skivorna överst på brödet.

4. Grädda brödet i ugnen på 200 grader i 40–50 minuter tills brödet är genomgräddat. Känn efter med en sticka att det inte är degigt.

5. Låt svalna på ett galler och förvara i kylskåp.

PROVA ÄVEN: En grön supersmoothie!

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant