Stories och livet

Om sex och min kropp

Publicerad för första gången: 26.09.16
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information

Ska jag vara helt ärlig så är jag lite osäker på vilka komplikationer som är kopplade till diabetes när det kommer till sex och könet. Jag vill minnas att jag fick höra på ett ungdomsläger för länge sedan att erektionen kunde svikta? Som tur är här jag inte haft problem med detta ännu (peppar peppar). Däremot så har jag i vuxen ålder blivit tvungen att omskära mig av medicinska skäl, då förhuden dragit ihop sig och diverse otrevliga infektioner bosatt sig på min penis. Den här typen av problem är troligtvis kopplade till mina tidigare ostabila blodsockervärden. Att omskära sig i vuxen ålder är inget jag skulle vilja uppleva igen, även om resultatet blev bra.

Accu-Chek Instant

Sedan många år tillbaka har jag haft så kallade ”diabetesknölar” på magen och under många år var dessa orsaken till mycket skam kopplat till nakenhet och i sexuella relationer till andra. Jag gjorde mitt bästa för att dölja mina knölar och jag hade oftast sex med ljuset släckt eller med en tröja på. Knölarna i samband med upp och nedgång i vikt gjorde inte saken bättre. Men med åldern så har jag lärt mig att uppskatta mig själv med eller utan knölar, och jag skiter i om jag inte ser ”fit” ut eller vad man ska säga. Men det är klart att självförtroendet inte var på topp, speciellt inte i intima situationer. Nu så här efterhand så vill jag ge mig själv en örfil och skrika mitt unga jag i örat att ”DET SPELAR INGEN ROLL!”!

Jag har i tidigare inlägg skrivit om vikten av att våga tala om våra problem och om nödvändigheten i att be om hjälp. Det är enkelt att vara efterklok så klart, men jag önskar att jag hade haft modet att tala med min läkare om mina problem när jag var yngre. Tänk vad mycket onödigt lidande och tvekande jag kunde ha sluppit? Nu har jag i och för sig inte låtit varken trång förhud eller knölar på magen hindra mig från att njuta av sex i alla dess former och färger, men jag kanske hade haft mer självrespekt om jag då hade känt mig så jäkla fin som jag gör idag…

Jag vill uppmana andra diabetiker, framförallt män, att prata om era kroppsliga och känslomässiga problem! Och tänk på att skydda er mot oönskade virus och infektioner. Jag är inte läkare, men vi diabetiker skall ju vara känsligare när det kommer till sjukdomar har jag hört.

Kram.

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile
Accu-Chek Mobile blodsockermätare