Stories och livet

När jag slutar klara mig själv

Publicerad för första gången: 23.06.16
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information

Jag kan inte riktigt förklara vad det beror på, men jag har alltid haft väldigt svårt att be om hjälp när det kommer till min diabetes. Jag funderar på om det har någonting med genus att göra? Vi män ska ju vara så jävla tuffa, klara oss själva och reda sig själv och massa annat själlöst dravel!

Accu-Chek Instant

Under många år spelade jag ”cool” och sa saker i stil med ”Jag behöver bara äta lite godis, jävla diabetes ni vet” eller ”fan, det är ingen som har lite choklad på sig? Diabetesen ni vet”. Nu har jag kommit till en plats i mitt liv när jag inte längre vill eller orkar låtsas om som om det räcker med den där godisbiten. Nu kan jag faktiskt säga till mina vänner, kollegor etc att jag inte mår bra, jag behöver äta något sött och jag behöver ta tio minuter och bara sitta ned tills känningen går över.

Härom månaden var jag på väg till jobbet när jag kände att blodsockret föll fort, väldigt fort. Jag fumlade med min mätare och lyckades ta ett prov som visade 2,2. På darrande ben skyndade jag mig mot jobbet och jag minns att hjärtat kändes som om det skulle hoppa ur bröstkorgen. Som två räddande änglar ser jag två av ungdomarna jag jobbar med komma efter mig ned för backen till jobbet. Jag vinkar till dom och försöker förklara på enklare svenska att jag behöver äta och att jag är yr. Ungdomarna tar ett stadigt grepp om varsin arm och stöttar mig resten av vägen till jobbet medans en av dom gräver i fickan och hittar en liten chokladkaka som hen oroligt ger till mig. Efter denna händelse har vi haft många samtal och jag tror nästan att dessa två ungdomar har bättre koll på min diabetes än jag har, ha ha ha.

Det finns nånting väldigt befriande med att be om hjälp och att få känna sig lite ynklig då och då. Speciellt när man har människor runt omkring sig som lyssnar, och som låter mig ta min tid att ta hand om mig själv och min diabetes. Vikten av att be om hjälp och ta emot den hjälpen som behövs är ovärderlig.

Peace out injektionsbröder och pumpsystrar!

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile
Accu-Chek Mobile