Stories och livet

Livet och Diabetes största diabetesbloggforumet

Publicerad för första gången: 27.06.16
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information

Jacob Ahlsson, marknadschef på Roche Diabetes Care och ansvarig för Livet och Diabetes.

Grattis! Hur känns det?
– Otroligt roligt! Livet och Diabetes har ju bara funnits i fyra månader, men responsen har varit helt fantastisk! Nu har vi över 11.000 följare och flera av artiklarna har delats hundratals gånger. Det är framförallt ett mycket fint betyg till alla våra skribenter.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Vad är tanken bakom Livet och diabetes?
– Det finns ganska mycket information på nätet om själva sjukdomen. Men vi på Roche Diabetes Care såg att det saknades en plats där människor kan berätta om sin vardag med diabetes. Personliga berättelser som sällan får utrymme.

Diabetes är en komplex sjukdom och ingens erfarenhet är den andra lik. Livet och Diabetes är tänkt att vara ett bloggforum där många olika röster ska få höras. Vi hoppas att det kan bidra till att öka medvetenheten om hur det är att leva med diabetes. Kunskapen om sjukdomen och hur den påverkar nästan alla delar av livet är ju inte alltid så bra som man skulle önska.

Vad gör Roche Diabetes Care?
– Vi utvecklar tekniska diabeteshjälpmedel, till exempel blodsockermätare och insulinpumpar. (Vi tillverkar inte insulin.) Fram tills den dagen man kan bota diabetes ser vi det som vårt uppdrag att göra livet med diabetes så obegränsat som möjligt.

Hur ser framtiden ut för Livet och Diabetes?
– Vi fortsätter att leta berättelser och skribenter, främst med erfarenhet av diabetes typ 1. Men framöver kommer vi även att prata om diabetes typ 2. Diabetes typ 1 och typ 2 är helt olika sjukdomar med helt olika förutsättningar, och det är något som allmänheten inte alltid känner till.

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile
Accu-Chek Instant