Stories och livet

Från penna till pump

Publicerad för första gången: 18.04.17
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information

Så… att skriva om att vara diabetiker. Lätt, tänkte jag från början. Och kul, men ju mer jag varit lat och skjutit upp det hela så har jag insett en ganska enkel men för många svår sak att höra:

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Diabetes suger. Ordentligt.

Nu ska ni ta vad jag skriver med en nypa, eller skottkärra, salt. För jag har haft ett riktigt jobbigt år, det jobbigaste på länge, när det gäller min diabetes. Jag får återkomma till detta om ni vill, annars kommer mitt första inlägg handla om alldeles för mycket. Skulle nog skriva i ett par dagar framöver. Vi skippar det för den här gången J. Låt mig istället berätta om min erfarenhet av att byta från penna till pump.

2001 blir jag diagnostiserad med diabetes och börjar med pennor. 2006 testar jag för första gången pump. Och direkt ångrar jag redan att jag inte börjat tidigare. 2016 fick jag en ny pump – mindre, enklare och bättre än den tidigare.

Men, hur har då livet ändrats? Bättre? Sämre? Samma lika?
Jag skulle vilja säga, samma lika. Men ändå lite enklare, lite friare. Ok, jag ändrar mig – det har blivit bättre!

Pumpen passar mig det perfekt. I mitt arbete och privatliv.

Accu-Chek Mobile

Det jag absolut först märkte av när jag började använda pump var att jag äntligen fick tillbaka mina sovmornar! Jag menar, hur bra är inte det! Inget mer gå upp kl 8 för att äta frukost och ta insulin när man jobbat till 22 och kommit hem 23:30 (bodde då en bra bit ifrån arbetet ). Inget mer behöva släpa sig upp när man kanske varit ute på en blöt kväll med kompisgänget. Självklart så får man ju se till att sockret är i balans innan man går och lägger sig. Men att inte behöva gå upp enbart för att äta frukost, och sedan gå och lägga sig igen.

Ett stort plus i mitt lite yngre tillvägagångssätt och synsätt på livet.

Se filmen om hur det var att byta från penna till pump!

Fridens till nästa gång, och tänk på att även något så enkelt som en sovmorgon lite nu och då förbättrar livet – med eller utan diabetes 🙂

//John

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile