Stories och livet

Diabeteskalaset 2017

Publicerad för första gången: 23.10.17
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information

Jag hade önskat ett Diabeteskalas när min dotter fick diabetes! <3
Nu är det snart 10 år sedan min Amanda fick diabetes. Hon var 8 år och lärde sig decimaltal för att hantera blodsockermätaren. Det var en riktigt jobbig tid, vi var superledsna och inget kändes positivt.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

När jag började jobba med diabetes har den här känslan av hopplöshet och depp varit en drivkraft. Jag vill skapa tillfällen när man kan må bra och slippa tänka på det jobbiga kring diabetes. Med all respekt för att krångligt blodsocker kan krångla.

Kul kalas och positiv gemenskap
Diabeteskalaset är ett kul kalas för barn med diabetes och deras familjer. Alla får vara en del av en positiv gemenskap på grund av diabetes och inte tvärtom.

För tredje året kommer superduktiga grafiska designern Karin Mannerstål, från TV4 Äntligen Hemma, och pysslar med barnen. Karin har en son med diabetes, och har upplevt samma utmaningar som alla andra gäster. Förra året fick barnen göra medaljer. Vad kan passa bättre än att få medalj när man är duktig och hanterar sin diabetes? Eller får stå till sidan på grund av att ens syskon har det?

Gratis teaterläger och film
På kalaset blir det premiär på barnpjäsen ”Fredericks viktiga upptäckt”, en komisk berättelse om upptäckten av insulin. Barn med diabetes erbjuds möjlighet att spela och vi bjuder på GRATIS TEATERLÄGER på höstlovet. Vi gör en film om projektet! Dessutom kan du följa projektet i sociala medier! Känner du något barn som vill vara med, tipsa om projektet!

Fiskdamm och mellis
Vad är ett kalas utan fiskdamm? Och utan ett bra mellis? Självklart ingår båda på Diabeteskalaset. Mellis-buffén är även förberedd för kolhydratsräkning och diverse allergier och ett bra tillfälle att knyta kontakter.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Hela överskottet av Diabeteskalaset går till Barndiabetesfonden.

Vi har haft många jättenöjda besökare och hoppas på ännu ett bra kalas! Se gärna vår 2-minutersfilm.
Boka in Diabeteskalaset lördag den 11 november, kl 13- 16 i Stockholm! Specialpris på övernattning finns hos Scandic Alvik.

Läs mer och köp biljetter här!
https://diabeticdesigned.se/diabeteskalaset/diabeteskalaset-2017/

Varmt välkomna önskar Marie

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant