Stories och livet

Anna Sjöberg 48 år- en T1D med drivkraft att förenkla livet med diabetes

Publicerad för första gången: 25.02.16
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information

Just nu visar min CGM (Continues Glucose meter) ett blodsocker på 12,5. Jag vaknade vid 1-tiden i natt då min insulinpump varnade för lågt bs. Yrvaken och med ett sjunkande bs på 4,4 satte jag ner basalen till 50% i en timme, inte helt rätt för när jag vaknade kl. 5.40 var blodsockret 9,5. Min frukost blev dessutom inte som vanligt utan i all hast en liten skål naturell yoghurt med bär och müsli. Missbedömde kolhyldratinnehållet och tog för lite insulin (2,5 enheter) trots att jag även kompenserade för mitt höga start värde.

Accu-Chek Instant

Nu när jag skriver detta har jag checkat in på Arlanda flygplats, det har gått 2,5 timme sedan jag åt och jag har en flygresa på 2 timmar framför mig så då ger jag mig själv en korrigeringsdos på 1,5 enheter. Jag räknar med att sjunka till 6 på denna dos. Nu är det bara att avvakta och se om kroppen idag svarar som den ska.

Ja så här ser min vardag ut. Liknandes många andra diabetikers vardag. Ändå upplevde jag inte denna morgon som en komplicerad sådan, utan så som det ofta ser ut.

En stor passion i mitt liv är att träna och äta gott. Att röra på mig är avgörande för mitt humör, kreativitet och för att jag skall orka vara positiv. Det kan vara allt från att gå ut och gå i skogen, åka längdskidor, löpträna. Naturliv, hav och fjäll får mig att njuta.

thumb_IMG_5867_1024

Jag är gift och har 2 barn, 12 och 14 år gamla. Jag är för tillfället mycket aktiv som förälder i barnens olika föreningar. Jag har ända sedan tonåren varit barn- och ungdomsledare, tycker det är fantastiskt kul.

Detta är jag, Anna Sjöberg. Jag kommer vara gästbloggare här och tänkte berätta om hur jag hanterar min diabetes i olika situationer. Jag har förmånen att arbeta med diabetes och har startat ett eget företag som heter AnnaPS, vilket är ett osynligt bärsystem för diabetiker (underkläder med integrerade fickor att bära insulinpump, handenheter, blodsockermätare, insulinpennor mm. alltså en diabetesväska inbyggd i dina vanliga underkläder).

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Min drivkraft är att göra skillnad till det positiva för oss med diabetes, på olika sätt. Ett av dem är att dela med sig av mina erfarenheter och tips som jag fått genom åren, framförallt av andra, och det kommer jag skriva om här.

 

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare